Banja Kllokotit

Trajtimi i inkontinencës urinare në Banjën e Kllokotit

Inkontinenca urinare është një gjendje mjekësore e karakterizuar nga humbja e pavullnetshme e urinës, e cila mund të variojë nga rrjedhjet e rastësishme deri në humbjen e plotë të kontrollit të fshikëzës. Mund të prekë njerëz të të gjitha moshave, por është më e zakonshme tek të moshuarit, veçanërisht tek gratë.

Stimuluesi Funksional Magnetik është një metodë e re efektive që trajton inkontinencën urinare.Mund të përdoret për të dy gjinitë – edhe për femrat dhe për meshkujt, dhe për të gjitha llojet e inkontinencës urinare dhe fekale, për rehabilitim ma të shpejt pas operacionit dhe lindjes, dhe madje për disa disfunkione seksuale a po dhimbjeve kronike të legenit dhe të mesit.  

 

Me këtë aparat mund te arrihet ne thellësi te muskujve dhe nervave periferik ku ne dëshirojmë te kemi efektin rehabilitues, pa shkaktuar as edhe dhimbjen me te vogël.

Aparati ka dy aplikator, aplikatori i dorës dhe karrike magnetostimoluese ku aplikatori dorësështë labil manovrues dhe përdoretpër problemet neuromuskulare, te trungut dhe ekstremiteteve, kurse karrigia magnetostimuluese është e projektuar special përpatologjitë e ikontinencës urinare “problemet e mos mbajtjes se urinës”, fekaleve apo problemet pas shtatzënisë te gratë te cilat kane probleme me mos kontrollimin e urinës dhe fekaleve. Aparati ka indikacione shume te mira edhe te burrat me probleme te traktit te urinar (prostatës). Në bazë të statistikave mbi 80% të rasteve ka efekte mjekues.

Indikacionet rehabilituese janë:

 • Osteomuskulare
 • Neurologjike
 • Urogjenitale.

Me sukses ndihmon në:

 • Inkontinenca e stresit,
 • Inkontinenca e stimuluar (nxitur)
 • Inkontinenca urinare e përzier,
 • Inkontinenca fekale,
 • Rehabilitimi pas lindjes
 • Rehabilitimi i muskujve të legenit pas operacionit,
 • Inkontinenca për shkak të prostatetomisë,
 • Inflamacioni iprostatës kronike,
 • Disfunksionit erektil,
 • Problemet për shkak të qarkullimit të dobët të gjakut.

Procesi i terapisë:

• Terapia është e thjeshtë dhe nuk kërkon përgatitje të veçantë të pacientit.

• Gjatë terapisë, pacienti qëndron i veshur dhe i ulur në karrigen e rehatshme të inkontinencës.

• Terapia është jo-invazive, pa dhimbje dhe pa asnjë efekt anësore të njohur.

• Përmirësimi mund të shihet pas vetëm disa seancave.

• Terapia kryhet 2-3 herë në javë nga 20 minuta.

• Për trajtim efektiv, rekomandohet 16 seanca.

Ky lloj aparati mjekësor gjendet vetëm në Banjën e Kllokotit .
(BANJA E KLLOKOTIT – KLIKO)

Kontakti:
📞+383/ 45 935 935
📞+383/ 44 935 935