Banja Kllokotit

Tetori, muaji Rozë

Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit festohet çdo tetor që nga vitet nëntëdhjetë. Quhet Tetori Rozë pasi njerëzit në mbarë botën adoptojnë ngjyrën rozë dhe shfaqin një fjongo rozë për të rritur ndërgjegjësimin për shëndetin e gjirit dhe rëndësinë e shqyrtimit për diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit, tani kanceri më i diagnostikuar në mbarë botën.

Muaji i ndërgjegjësimit për kancerin e gjirit festohet çdo tetor për të rritur ndërgjegjësimin për shëndetin e gjirit, si dhe rëndësinë e shqyrtimit për diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit, tani kanceri më i diagnostikuar në mbarë botën.
Këshilla për parandalimin e kancerit të gjirit:
Bëni aktivitete fizike
Shmangni mbipeshën
Hani shëndetshëm
Pini pak ose aspak alkool.
Shmangni terapinë zëvendësuese të hormoneve.
Merrni parasysh marrjen e një ilaçi që bllokon estrogjenin
Mos pi duhan
Ushqeni me gji foshnjat tuaja për aq kohë sa të jetë e mundur.

Së bashku për të rritur ndërgjegjësimin për shëndetin e gjirit dhe rëndësinë e shqyrtimit për diagnostikimin e hershëm të kancerit të gjirit.
Ekipi ynë, ju mbeshtet edhe në fazën pas-intervenuese për aplikimin e terapive të nevojshme.