Banja Kllokotit

Masazha

Ka një efekt të dobishëm ne sistemin muskulor si muskujt e tendosur, muskujt e tensionuar duke i relaksuar dhe gjallëruar përmes masazhës ku ndihmon edhe qarkullimin e gjakut.

Përshkrimi i llojeve të masazhave

Masazha manuale- është procedurë themelore shëruese, e ruajtjes së shëndetit si dhe program bashkëkohor i relaksimit. Ajo është aplikim i lëvizjeve speciale të duarve në lëkurë, shtresën nën lëkurore si dhe indet e thella.

Masazha është veprim i duarve të fizioterapeutit ose personit i cili e kryen masazhën me qëllim të përmirësimit të gjendjes ekzistuese të personit i cili i nënshtrohet kësaj procedure. Masazha manuale klasike ( segmentale ose e përgjithshme) përmirëson qarkullimin venoz dhe limfatik, rrit ushqyeshmërin e lëkurës dhe indit nënlëkuror, relakson muskujt, zvogëlon dhembjet dhe i qetëson ato.

Drenazha limfatike manuale– është teknika më efektive e masazhës manuale për eliminimin e edemave e prejardhje të sëmundjeve të ndryshme. Përdoret me kombinimin e vajrave dhe teknikave të ndryshe të masazhës ku përmes kësaj arrihet një relaksim psikik dhe fizik.

Kryo masazha– është masazhë me akull e cila aplikohet menjëherë në pjesë të sapo lënduara të trupit, infalamacione dhe enjteje.